Home >> News >> Projects >> Creative Uses For A Conservatory

Infill block

 

Creative Uses For A Conservatory

22 April 2015

timber and glass extension

Dining area to Phyliss court

view of phyliss court club house with extensions

Restaurant extensions at Phyliss Court

New dining space at Phyllis Court Club

This spectacular orangery enjoys views of the landscaped gardens and the river Thames. And it’s not only spectacular in style, but also in size.

Phyllis Court is an exclusive club, with currently around 3,000 members. The elegant orangery is therefore an ideal spot to relax and watch the Henley Royal Regatta. Due to the beauty of the location and the elegance of the design, this orangery is a popular spot for wedding receptions.

What’s really rewarding about designing orangeries and conservatories is seeing them being used in different ways – and really making a home or building ‘work’.

As a light and bright space, the possibilities for a conservatory or orangery are endless– it’s the ideal space for relaxing, entertaining or working. To find more inspiring ideas for how an orangery or conservatory extension could work for you, take a look at our case studies.

How would you use an orangery or conservatory extension?

peacock rulling the roost

Peacock in charge

peacock sunbathing

Peacock sunbathing

A Wonderful home for the peacocks

This stunning oak extension looks out over equally stunning views, with trees, and of course, peacocks.

The end result is a space that links the inside of the home to a patio seating area, with three leaf bi-fold doors creating a smooth transition from inside to out.

But it’s not just the human residents in this lovely Somerset home who enjoy the light and bright extension, but their pet peacocks too. Can you spot the peacock sunbathing in the picture above on the right?

Grand entrance hall used for a charity event

Hall used for a charity event

entrance hall from outside

Seen from outside

A Grand entertaining space

This conservatory was not only unusual in design, but in its sheer size and intended use. As you can see from the picture, the end result created a huge and beautiful entertaining space.

The plan for the extension was to link two parts of the house, while at the same time creating a huge entrance hall and lounge area.

As well as using the space for entertaining friends and family, our customers also used the space for charity events. Their grand entrance hall became the perfect space to welcome the 200 guests who came to raise funds for the Rainbow Centre, which supports children with cerebral palsy and adults with MS and Parkinson’s disease.

Posted under 'Projects' by Hayley on 22 April 2015

Add Your Comment