Home >> Case Studies >> Orangeries >> Family Orangery, Somerset

Modern Orangery Extension in Somerset

At our client's home in Brent Knoll, David Salisbury were asked to design a large Orangery extension. The Orangery is over nine metres long and, with the kitchen wall removed, it gives their home an abundance of natural light, creating a fresh and organic environment.

By using solar control glass the client could ensure a controlled temperature during the summer months. Due to the length of the Orangery we incorporated some relief to the shape at the corners and round the folding sliding doors. The walls were built using the same bricks as the surrounding to the windows providing an immediate visual link to the original home. The woodwork was painted in Mendip Grey with Satin Nickel accessories.

The family were expecting a baby so our team had to ensure everything went to plan with no delays as we did not want the clients bringing their new addition home to a building site.

Our clients are over the moon with their finished design and are looking forward to watching their children grow up in their new home.