Home >> Case Studies >> Orangeries >> Domed Orangery, Merseyside

Domed Orangery, Merseyside

This project was part of a larger design by Oliver Steer Interior Designers & Architects. The brief was to create an extra room from which the homeowners could enjoy their external surroundings.
 
The orangery design consisted of three elements: a vestibule entrance, a primary space which extended through the kitchen, plus a dining area off to one side.
 
On the exterior of the orangery the entablature and pilasters had been painted a darker colour to the joinery a nod in the direction of the traditional material elements of stone and timber.
 
In the vestibule area the curved glass roof dome had a fully circular interior kerb and trim detail which sets the tone for the level of detailing throughout the orangery. Overall. we have a lovely design and sumptuous living space which the owners can enjoy.
 
This orangery also won "Room of the Year" award at the Northern Design Awards. Read more here
 
Photos used are by Oliver Steer Interior Designers & Architects and used with permission.

Domed Orangery, Merseyside

was designed by: Simon Martin