Home >> Case Studies >> Commercial >> New Orangery Entrance for Oxfordshire Hotel

Much more than just a new hotel entrance!

Here at David Salisbury, we’re always proud of each and every commercial buildings project that we work on but the orangery extension for the delightful Wroxton House Hotel on the edge of the Cotswolds was a particular pleasure.

Set within the beautiful thatched village of Wroxton, this privately owned, award-winning hotel is ranked number one on TripAdvisor in Banbury and number two in the whole of Oxfordshire.

A well-known destination for weddings and meetings, as well as a luxurious place to stay, this project involved a two part orangery with twin lantern roofs, expertly designed by Rudy Staal, one of David Salisbury’s leading sales designers.

The new orangery replaced an older and rather ornate split height aluminium conservatory, which acted as an entrance hall but needed significant updating in order to maximise the available space.

Rudy’s orangery design worked in sympathy with the existing period building, whilst creating a much larger, more practical interior footprint. As Rudy commented: “This project was all about creating more practical space and a functional room, as opposed to just a new entrance to the hotel.”

As with any commercial project, return on investment was a critical factor – the photos above show the significant number of additional tables and chairs which can now be housed to cater for customers.

The installation aspect of the project had to be completed to a very tight fit timescale as it meant closing down the front entrance of the hotel for the shortest possible period, to minimise disruption to the hotel and their guests.

With double installation teams assigned to this project, this was achieved on time, much to the owner of the hotel’s complete satisfaction.

Now, all we need is go and book a stay!

Book here.

 

Read More

OrangeriesCommercial Buildings - Garden Rooms - FactoryOrangeryAward-winning - TeamworkFactory Tour - ConservatoryRequest Brochure

New Orangery Entrance for Oxfordshire Hotel

Designed by: Rudy Staal

Completed to a tight timescale to minimise guest disruption