Home >> Case Studies >> Oak Extensions >> Oak Garden Room, Buckinghamshire

Twin Gable Ended Garden Room Design

Client's Comment:

"We are delighted with our lovely Garden Room...It attracts much attention from neighbours and visitors!”

This stunning oak garden room project in Buckinghamshire made a real statement in style, so much so that it has been shortlisted in the Local Authority Building Control Awards (LABC) for 2019.

Expertly designed by Rudy Staal, one of David Salisbury’s most experienced and creative sales designers, this twin gable ended design took its design cues from the existing property.

With the tiled roof matching the rest of the home, this garden room extension now works perfectly in harmony with the surrounding environment.

With a brief to extend the side of the existing converted barn, open up the home and create more of an open plan living, the new garden room now provides space for breakfast or informal dining on one side with a comfortable sofa on the other.

The full height windows, which extend right up into each gable let in an abundance of natural light, something these photos above really illustrate. Oak French doors open out onto the patio area, bringing the garden closer to the home – a common request and one of the many benefits of an extension like this, or an orangery or conservatory

As the customer noted: “We are delighted with our lovely Garden Room… The room looks really special now its finished with flooring and furnishings. It attracts much attention from neighbours and visitors!”

The competitive oak framed buildings market is one that continues to be an area of growth for David Salisbury. We are continuing to invest in our manufacturing process and the quality of oak that we use. We are painstaking in our timber selection and source the best quality oak available as we believe every great oak extension starts with quality materials.

This year’s LABC award-winners will be announced in April – we will look forward to hearing how this projects gets on!

Oak Garden Room, Buckinghamshire

Designed by: Rudy Staal

Shortlisted in the 2019 LABC Awards